Няма напрежение в кабинета заради исканата оставка на вътрешния министър

...
 Няма напрежение в кабинета заради исканата оставка на вътрешния министър
Коментари Харесай

Мария Габриел: Калин Стоянов има отлични резултати в работата си за Шенген, оставката му не стои на дневен ред

 Няма напрежение в кабинета поради желаната оставка на вътрешния министър Калин Стоянов. Има изясняване на обстановката, носене на отговорност на вероятно надминали пълномощията си, както и голяма признателност към служителите на реда и чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които съзнателно си правят работата. Всеки един министър от това държавно управление е утвърден от премира Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. Нека не се стопираме на това кой чие предопределение е в кабинета, а по какъв начин работи. Калин Стоянов има отлични резултати в работата си за Шенген, мен това ме интересува това. Въпросът с оставката му не стои на дневен ред. Той е човек,- отстояващ правилата на нулева приемливост към насилието. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел по Българска национална телевизия.
 
Тя разяснява и настояването на премиера Министерство на вътрешните работи да ревизира отправяли ли са служители на реда закани към министър от кабинета. По думите на Мария Габриел по тази причина си има служби и би трябвало да бъде получена информация.
 
" Интересува ме спазването на управническата стратегия и дейностите на всеки министър за реализирането ѝ в заложените периоди ", акцентира тя.
 
Вицепремиерът разяснява и приемането на страната ни в Шенген. България дава явен сигнал на европейските си сътрудници и това се вижда и цени. Дава ни се явен сигнал, че сме се справили с изискванията за участие, изясни тя.
 
" Нека не се заблуждаваме – всеки спор отвън границите ни, ни визира и нас. Страната ни беше първата, която изтегля жителите си от Израел. Готови сме да действаме във всеки един миг. Грижата ни за сънародниците ни докара до този резултата да забележим жителите ни дружно със фамилиите им и в положително здраве ", акцентира министърът на външните работи.
 
Помолена да разяснява дали ще е проблем участието ни в Шенген, новоизбраната последна десница в Нидерландия, Мария Габриел посочи, че не би се заела с прогноза преди да е образувано държавно управление и да бъдат оповестени цели. " Би ми се желало със силата на дипломацията да продължим до последната минута и това го вършим ", сподели тя.
 
По отношение на похитения транспортен съд с българи на борда, вицепремиерът сподели: " От ден първа имаме информация за случая. На този стадий единственото, което мога да кажа е, че сме в нужната връзка с виновните ведомства. Ще създадем всичко допустимо нашите сънародници да се приберат у нас в положително здраве ", сподели Мария Габриел.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР